Het SenseLab

  • P.M. Bluyssen
  • ISBN 9789065624123
  • € 13.35
  • VSSD leden € 10.70

Het SenseLab: Een speeltuin voor de zintuigen

Behalve dat het Senselab uniek in de wereld is, vanwege haar focus op de integrale perceptie van binnenmilieukwaliteit door gebruik te maken van het architectonisch ontwerp, keuze van materialen en installaties, en de bewoner als beoordelingsinstrument, is het ook uniek omdat het mogelijk maakt om onderwijs (kennisoverdracht) te combineren met onderzoek.

Het ontwerp en bouw van het SenseLab is medegefinancierd door het fellowship van Prof.dr.ir. P.M. Bluyssen voorzien door de TU Delft, onder de leerstoel Indoor Environment, en de volgende sponsors: PIT-fonds, Engie, Darellsoffice, ETAP, Unica, Orange Climate, Priva, Cordeel, Viessmann, Forbo, Carrier, Amptec, Saint-Gobain, Ahrend, Trox technik, Gyproc, Interior Glassolutions, Ecophon, The New makers, Li-Tech, Sol4, Seco, Krepla, Garfield Aluminium, Riweltie en het Science Centre.

De auteur, Prof. dr. ir. Philomena M. Bluyssen, is de bedenker en de initiator van het SenseLab. In 2012 werd zij benoemd als hoogleraar Binnenmilieu op de Faculteit Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Zij heeft meer dan 200 publikaties op haar naam staan, waaronder het gidsje 'Wat je moet weten over binnenlucht', ook uitgegeven door Delft Academic Press. Voor 'The Indoor Environment Handbook: How to make buildings healthy and comfortable', kreeg zij 'The choice Outstanding Academic Titles of 2010 award'. Haar boek 'The Healthy Indoor environment - How to assess occupants' wellbeing in buildings', won 'the IDEC 2016 book award'.

Zie ook webpagina: Youtube film uitleg Prof Bluyssen over het Senselab

Download inhoudsopgave hierTe koop bij de VSSD webshop:

Bij de VSSD webshop met korting voor VSSD leden: