Elektrische omzettingen

  • M.J. Hoeijmakers
  • ISBN 9789065621573
  • € 27.80
  • VSSD leden € 22.30

In de elektrotechniek is vaak sprake van het omzetten van elektrische energie. Dit kan zijn van elektrische energie naar mechanische energie of omgekeerd, maar ook van de ene vorm van elektrische energie naar een andere. Als we denken aan sensoren gaat het over kleine vermogens, maar in de elektriciteitsvoorziening en de elektrische aandrijftechniek gaat het vaak om heel grote vermogens.

Dit boek behandelt de grondbeginselen van de elektrische omzettingen op academisch niveau. De behandeling van de omzetters vindt daarbij plaats vanuit het gezichtspunt van de elektrische energietechniek; de meeste omzetters zijn echter ook van belang voor de informatietechniek. Het boek heeft enerzijds als doel om een overzicht te geven van de elektrische omzettingen voor degenen die zich niet verder in de elektrische energietechniek willen specialiseren en anderzijds als doel om een fundamentele basis te leggen voor degenen die zich wel verder in de elektrische energietechniek willen verdiepen.

Hoofdstukken: - Inleiding - Magnetische circuits - De transformator - Inleiding elektromechanica - Vermogenselektronica - De synchrone machine - De inductiemachine Opgaven en uitwerkingen zijn in dit theorieboek opgenomen.

Zie ook webpagina: webpagina van auteur

Download inhoudsopgave hierTe koop bij de VSSD webshop:

Bij de VSSD webshop met korting voor VSSD leden:

Als ebook te koop bij :
This title as ebook for sale at: